Vragenlijst oprichting 1 BV

Vul onderstaande vragenlijst in om één BV op te richten. Het invullen van deze vragenlijst kost ongeveer 15 minuten. Probeer zo duidelijk en volledig mogelijk de vragen te beantwoorden. Klik op    bij een vraag om een toelichting te lezen. Als je ergens over twijfelt, geef dat dan aan in het tekstveld onderaan deze vragenlijst.

Voor meer dan 3 oprichters is deze vragenlijst niet geschikt. Is dat bij jou het geval? Neem dan contact op.

Hier staat een toelichting op de betreffende vraag.

Gegevens nieuwe BV

Naam en gegevens van de nieuwe BV

Hieronder kun je een aantal vragen over je nieuwe BV beantwoorden. De naam van je BV moet je zorgvuldig kiezen. Op de site van de KVK kun je kijken of je naam al bestaat. Het aantal aandelen kies je zelf. Vaak wordt gekozen voor: 100 aandelen. De waarde van één aandeel kies je ook zelf: meestal € 1,-. Het doel van de BV is de reden waarom je de BV opricht. Als je een holding opricht kun je vermelden: Holdingactiviteiten. Ga je iets anders doen, vermeld dan wat de activiteiten van je BV worden.

Wie richt de BV op? Geef eventueel een toelichting.

Meestal richt je zelf (in privé) een BV op, maar in sommige gevallen doet een ander bedrijf dat, bijvoorbeeld jouw eigen holding.

Hoeveel oprichters zijn er?

Een BV kent oprichters, aandeelhouders en bestuurders. Dit zijn vaak dezelfde personen. De oprichter kan een privépersoon zijn of een andere BV.

Krijgt de oprichter alle aandelen?

Je hebt eerder in dit formulier aangegeven hoeveel aandelen er worden uitgegeven. Wie krijgt deze aandelen? Als er één oprichter is krijgt die meestal alle aandelen.

Identificatiedocument uploaden

Als je een scan, foto, of andere kopie van je geldig paspoort of identificatiebewijs hebt, wordt het aangeraden deze mee te sturen om fouten te voorkomen. Ook van je mede oprichters/bestuurders of aandeelhouders mag je stukken opsturen, maar het is niet verplicht.

Zijn alle oprichters ook bestuurders?

Meestal zijn alle oprichters ook bestuurders van de BV. In sommige gevallen kan dit anders zijn, je wijst dan bijvoorbeeld 1 bestuurder aan.

Adresgegevens BV

De BV heeft een statutaire plaats (gemeente) en ook een adres. Dit adres is in te zien via de site van de KVK. Het adres kun je altijd wijzigen. Het e-mailadres dat je invult wordt ook gebruikt in de verdere correspondentie.

Contactgegevens BV

De BV heeft contactgegevens. Wij vragen om de naam van een contactpersoon, het telefoonnummer en het e-mailadres. Deze gegevens worden ook gebruikt voor inschrijving bij de KVK, tenzij je anders aangeeft.

Wanneer eindigt het eerste boekjaar?

Meestal eindigt het eerste boekjaar op 31 december van het jaar van oprichting. Als de BV na 1 augustus wordt opgericht, wordt ook wel gekozen voor een verlengd boekjaar. Dan eindigt het boekjaar een jaar later. Soms wordt gekozen voor een andere datum dan 31 december, bijvoorbeeld omdat dit in de branche gebruikelijk is.

Overige opmerkingen

Tot slot