Vragenlijst oprichting Holding en Werkmaatschappij

Vul onderstaande vragenlijst in om twee BV's op te richten. Je richt een Holding en een Werkmaatschappij op. Het invullen van deze vragenlijst kost ongeveer 15 minuten. Probeer zo duidelijk en volledig mogelijk de vragen te beantwoorden. Klik op    bij een vraag om een toelichting te lezen. Als je ergens over twijfelt, geef dat dan aan in het tekstveld onderaan deze vragenlijst.

Hier staat een toelichting op de betreffende vraag.

Gegevens nieuwe BV's

Naam en gegevens van de Holding

Hieronder kun je een aantal vragen over de holding beantwoorden. De naam van de holding moet je zorgvuldig kiezen. Op de site van de KVK kun je kijken of je naam al bestaat. Het aantal aandelen kies je zelf. Vaak wordt gekozen voor: 100 aandelen. De waarde van één aandeel kies je ook zelf: meestal € 1,-. Het doel van de holding hoef je niet in te vullen: de notaris doet hiervoor een voorstel.

Naam en gegevens van de nieuwe werkmaatschappij (BV)

Hieronder kun je een aantal vragen over je nieuwe BV beantwoorden. De naam van je BV moet je zorgvuldig kiezen. Op de site van de KVK kun je kijken of je naam al bestaat. Het aantal aandelen kies je zelf. Vaak wordt gekozen voor: 100 aandelen. De waarde van één aandeel kies je ook zelf: meestal € 1,-. Het doel van de BV is de reden waarom je de BV opricht. Je vermeldt de activiteiten van je BV.

Wie richt de BV op? Geef eventueel een toelichting.

De holding wordt meestal door een privépersoon opgericht. Vervolgens richt de holding de werkmaatschappij op. Het is daarom van belang dat je onderstaande gegevens invult.

Identificatiedocument uploaden

Als je een scan, foto, of andere kopie van je geldig paspoort of identificatiebewijs hebt, wordt het aangeraden deze mee te sturen om fouten te voorkomen. Ook van je mede oprichters/bestuurders of aandeelhouders mag je stukken opsturen, maar het is niet verplicht.

Is de oprichter bestuurder van de vennootschap?

Meestal is de oprichter ook bestuurder van de BV. In sommige gevallen kan dit anders zijn, je wijst dan bijvoorbeeld een bestuurder aan.

Adresgegevens BV

De BV's hebben een statutaire plaats (gemeente) en ook een adres. Dit adres is in te zien via de site van de KVK. Het adres kun je altijd wijzigen. Het e-mailadres dat je invult wordt ook gebruikt in de verdere correspondentie.

Wanneer eindigt het eerste boekjaar?

Meestal eindigt het eerste boekjaar op 31 december van het jaar van oprichting. Als de BV na 1 augustus wordt opgericht, wordt ook wel gekozen voor een verlengd boekjaar. Dan eindigt het boekjaar een jaar later. Soms wordt gekozen voor een andere datum dan 31 december, bijvoorbeeld omdat dit in de branche gebruikelijk is.

Overige opmerkingen

Tot slot